Pravilnik o spletnih piškotkih

Varovanje zasebnosti naših uporabnikov je za nas izjemnega pomena, zato se trudimo zagotoviti obsežne informacije o piškotkih (ang. cookies), ki jih uporabljamo na naših spletnih straneh. Ti piškotki so ključni za optimizacijo delovanja spletnih strani in za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje.

Piškotki omogočajo, da se na uporabnikovi napravi shranijo edinstveni podatki ali uporabniške nastavitve, izbrane na določenem spletnem mestu. Te informacije bomo skrbno varovali in uporabljali izključno za namene izboljšanja naših spletnih storitev, analize uporabniškega vedenja ter omogočanja funkcionalnosti, ki brez uporabe piškotkov ne bi bile možne.

Razumevanje piškotkov:

Piškotki so zapisi o aktivnostih uporabnikov na spletu, ki jih spletna mesta shranjujejo na napravah, preko katerih uporabniki dostopajo do interneta. Namen shranjevanja je prepoznava posameznih naprav, uporabljenih pri dostopu. Nadzor nad shranjevanjem piškotkov ima brskalnik, ki ga uporabnik uporablja. Uporabnik lahko po lastni presoji omeji ali onemogoči shranjevanje piškotkov. Piškotki so varni in imajo vedno določen čas trajanja.

Primeri uporabe piškotkov na naši spletni strani vključujejo:

Prilagoditev uporabniške izkušnje: Optimiziramo prikaz vsebine na naši spletni strani glede na vaše pretekle obiske, da izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo.

Shranjevanje izbir: Ponujeno imate možnost, da spletna stran shrani vaše vnesene podatke.

Ohranjanje podatkov o prijavi: Na delu spletnega mesta, kjer je zahtevana oddaja podatkov, poskrbimo, da se vam pri naslednjem izpolnjevanju samodejno prikažejo, da vam ni treba vsakič znova vnašati svojih podatkov.

Prilagajanje prikaza vsebine napravi: Prepoznavamo vrsto vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), kar omogoča optimizacijo prikaza vsebine glede na velikost in značilnosti vaše naprave.

Spremljanje obiska: S piškotki spremljamo obiskanost naše spletne strani, kar nam omogoča ocenjevanje učinkovitosti vsebin in njihovo stalno izboljševanje.

Zakaj so piškotki nujni?

Piškotki so ključnega pomena za zagotavljanje učinkovitih in uporabniku prijaznih spletnih storitev. Zahvaljujoč piškotkom je interakcija med vami in spletno stranjo hitrejša in bolj intuitivna. Spletna stran si s pomočjo piškotkov zapomni vaše preference, zanimanja in brskalne navade, kar vam prihrani čas in naredi vaše brskanje bolj učinkovito in prijetno.

Obvestilo, privolitev in nastavitve piškotkov

Po Zakonu o elektronskih komunikacijah (ZEKom-2) lahko piškotke na vaši napravi shranjujemo v primeru, ko so nujno potrebni za delovanje strani. Za vse druge vrste piškotkov potrebujemo vaše dovoljenje.

Upravljalec spletne strani je dolžan ob prvem obisku spletne strani uporabnike obvestiti o uporabi piškotkov, za njihovo namestitev pridobiti privolitev in omogočiti uporabniku, da lahko kadarkoli prilagodi nastavitve piškotkov.

S klikom na gumb »Dovolim vse in zapri« ali s klikom na povezavo »Shrani nastavitve in zapri«, na nivoju obvestila o piškotkih, podate privolitev za uporabo vseh vrst piškotkov za označene namene, navedene v obvestilu. V primeru, da nadaljujete z brskanjem po spletni strani brez omenjene privolitve, se na vašo napravo namestijo le piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani.

Vrste piškotkov

Ta stran uporablja različne vrste piškotkov. Nekateri se uporabljajo na zahtevo tujih strani, ki se pojavljajo na naši strani.

Za zagotavljanje delovanja vseh funkcij spletnega mesta, se uporabljajo naslednji piškotki:

Zahtevani piškotki

POIMENOVANJE IZDAJATELJ NAMEN TRAJANJE
PHPSESSID avtopralnica.si Shrani in identificira uporabnikov edinstven ID seje za upravljanje uporabniških sej na spletnem mestu. seja
_gcl_au avtopralnica.si Preizkus učinkovitosti oglaševanja spletnih mest, ki uporabljajo njihove storitve. 3 mesece
test_cookie doubleclick.net Ugotovi, ali brskalnik uporabnika podpira piškotke. 15 minut
_fbp avtopralnica.si Prikazovanje oglasov bodisi na Facebooku bodisi na digitalni platformi, ki jo poganja Facebook oglaševanje, po obisku spletnega mesta. 3 mesece
_ga avtopralnica.si Izračun podatkov o obiskovalcih, sejah in kampanjah ter spremljanje uporabe spletnega mesta za analitično poročilo spletnega mesta. Piškotek anonimno shrani informacije in dodeli naključno ustvarjeno številko za prepoznavanje edinstvenih obiskovalcev. 13 mesecev in 4 dni
_gid avtopralnica.si Shranjevanje informacij o tem, kako obiskovalci uporabljajo spletno mesto, hkrati pa ustvari analitično poročilo o delovanju spletnega mesta. Nekateri zbrani podatki vključujejo število obiskovalcev, njihov vir in strani, ki jih obiščejo anonimno. 1 dan
_gat_gtag_UA_* avtopralnica.si Shranjevanje edinstvenega ID-ja uporabnika. 1 minuto
_ga_* avtopralnica.si Piškotek za shranjevanje in štetje ogledov strani. 13 mesecev in 4 dni

 

Kako upravljati piškotke?

Možnost nadzora in prilagajanja nastavitev piškotkov je na voljo tudi v vašem spletnem brskalniku. V primeru, da pride do sprememb v naših pogojih uporabe piškotkov, bomo obstoječe piškotke, ki jih imamo pod našim nadzorom, izbrisali in jih nadomestili z novimi, ki bodo usklajeni z nedavno posodobljenimi pogoji. Za več informacij o prilagajanju nastavitev piškotkov v vašem brskalniku, prosimo, izberite brskalnik, ki ga uporabljate.

 

Dodatna vprašanja

Za vsa dodatna vprašanja v zvezi s piškotki smo vam na voljo preko e-poštnega naslova [email protected]. Vabimo vas tudi, da si ogledate več informacij o našem pristopu k obdelavi vaših osebnih podatkov v naši Politiki zasebnosti.