Politika varovanja osebnih podatkov

1) Uvod v politiko varovanja osebnih podatkov

Cilj te Politike varovanja osebnih podatkov za spletno stran Avtopralnica.si (v nadaljevanju: "Politika") je informirati uporabnike storitev spletne strani Avtopralnica.si in druge posameznike (v nadaljevanju: "posamezniki") o metodah in razlogih za zbiranje osebnih podatkov s strani www.avtopralnica.si, ki je v lasti podjetja Amonte, avtopralnica, vulkanizerstvo in avtomehanične storitve, d.o.o., Bravničarjeva ulica 11, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju: "spletna stran Avtopralnica.si"), ter o pravicah posameznikov na tem področju.

Spletna stran Avtopralnica.si se zavzema za visoko raven zaščite vaših osebnih podatkov. Vse posredovane osebne informacije se obravnavajo zaupno in se uporabljajo izključno za namene, za katere so bile zbrane. Vaši podatki se upravljajo z največjo skrbnostjo v skladu z veljavnimi zakoni in standardi. Zagotavljamo varnost vaših podatkov z uporabo ustrezne ravni zaščite, vključno z organizacijskimi in tehničnimi ukrepi, za zaščito podatkov pred nenamernim ali nezakonitim uničenjem, izgubo, spremembo, nepooblaščenim razkritjem ali dostopom.

Politika dodatno razlaga soglasje, ki ste ga podali za uporabo vaših osebnih podatkov, in vsebuje naslednje informacije, kot jih zahteva Splošna uredba o varstvu podatkov (GDPR):

2) Zbiranje osebnih podatkov s strani podjetja

Kot obiskovalec naše spletne strani zbiramo o vas podatke predvsem preko piškotkov. Kot uporabnik ali naročnik naših storitev pa zbiramo tudi druge osebne podatke, potrebne za izvajanje naročenih storitev. Mednje spadajo polno ime, e-pošta, telefonska številka, številka registrske tablice avtomobila, za pravne osebe pa tudi naziv podjetja, naslov podjetja, davčna številka podjetja, ime in priimek kontaktne osebe v podjetju.

3) Upravljavec osebnih podatkov

Osebne podatke, ki se obdelujejo v skladu s to Politiko, upravlja podjetje Amonte, avtopralnica, vulkanizerstvo in avtomehanične storitve, d.o.o., Bravničarjeva ulica 11, 1000 Ljubljana.

4) Kategorije oseb, katerih podatki se obdelujejo

Ta Politika se nanaša na vse, ki ste naročili ali uporabljate naše storitve, oddali povpraševanje ali obiskali našo spletno stran.

5) Nameni in podlage za obdelavo osebnih podatkov

5.1. Obdelava na podlagi izbrane ponudbe paketa mesečne naročnine: V okviru obveznosti in pravic iz naročila paketa mesečne naročnine, podjetje uporablja vaše osebne podatke za različne namene, kot so identifikacija, priprava ponudbe, sklenitev pogodbe, izvedba storitev, komunikacija o spremembah in navodilih, reševanje tehničnih težav in reklamacij, obračun storitev in druge potrebne aktivnosti.

5.2. Obdelava na podlagi zakona: Zakoniti interes nam omogoča uporabo vaših osebnih podatkov za preprečevanje goljufij in zlorab, zagotavljanje stabilnosti in varnosti naših sistemov ter izpolnjevanje zahtev glede kakovosti storitev. Podatki se lahko obdelujejo in delijo tudi v primeru sumov goljufij ali za pravne postopke.

5.3. Obdelava na podlagi soglasja: Vaše soglasje nam omogoča, da vas obveščamo o ponudbah in izboljšavah naših storitev. To soglasje lahko kadarkoli prekličete ali spremenite. To soglasje lahko podate ob vzpostavitvi kontakta z nami (na primer pri oddaji naročila, kontaktnem obrazcu …) in slednje ni obvezno.

6) Omejitve pri posredovanju osebnih podatkov

Vaši podatki se lahko delijo z zunanji obdelovalci podatkov pod strogimi pogoji in samo v obsegu, ki je potreben. Prav tako se lahko posredujejo pristojnim državnim organom na njihovo zahtevo.

7) Obdobje hrambe osebnih podatkov

Podatki se hranijo glede na njihovo kategorijo in namen zbiranja, v skladu z zakonskimi roki.

8) Pravice posameznikov v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov

Posamezniki imate pravico do dostopa, popravka, izbrisa, omejitve obdelave, prenosljivosti podatkov in ugovora glede obdelave osebnih podatkov.

9) Pravica do vložitve pritožbe

V primeru nezadovoljstva z obdelavo vaših osebnih podatkov lahko vložite pritožbo pri podjetju ali pri Informacijskem pooblaščencu.

10) Končne določbe

 V primeru sprememb te Politike vas bomo obvestili na spletni strani www.avtopralnica.si. Za dodatne informacije nas kontaktirajte na [email protected].

11) Veljavnost politike varovanja osebnih podatkov

 

Ta Politika začne veljati 1.2.2024 in je objavljena na spletni strani www.avtopralnica.si.

Amonte d.o.o.